Așa se întâmplă când faci echipă de 5 lei la volei și tu dai 15 unor ,,pensionare”! Îți dă Dinamo cu Polivalenta în cap

1488

Promovat mai ceva ca Zilele Orașului, meciul de volei dintre CSM Târgoviște și Dinamo București s-a terminat prost pentru echipa locală, care a pierdut destul de clar la ultima clasată sezonul trecut în play-off. Cu precizarea că Piticu (Marian Ștefan) s-a mișcat inteligent pe piața transferurilor, aducând jucătoare mai ieftine și mai eficiente decât oficialii sau voluntarii CSM-ului. Ideea e că și reacțiile de după meci sunt la fel comice, cu felicitările curgând în cascadă. Felicitări pentru ce? Că ți-a dărâmat Dinamo Polivalenta în cap?

Mai tăiați din felicitări după eșecuri, vă faceți de râs!

Am impresia că unii nu s-au desprins nici acum de odele și congresele comuniste, în care elogiau scamele și mătreața, dacă venea ordin. Eu înțeleg că trebuie să justifici anumite favoruri, însă nu prin lingușeală și pupincurism, e mai sănătos să spui adevărul. De genul că, așa se întâmplă când faci echipă de 5 lei și tu dai 15 unor „pensioare”. Cam expirate, ce-i drept, dar cu impresari prea șmecheri pentru aplaudacii din târgul nostru, care cumpără CV-uri și nu jucătoare. Oameni buni, s-au dus vremurile în care se aplauda la comandă, totul pentru grandoarea cu tendințe paranoice ale conducătorului iubit. E nevoie de reacții sincere, dacă vrem să progresăm câtuși de puțin. Mai tăiați din felicitări, nu se potrivesc tot timpul în context.

Pentru ce asemenea salarii la volei?

Lăudată excesiv după victorii cu adversari amuzanți, echipa de volei a urbei a capotat la primul test adevărat. Nu e o tragedie, trebuie luată ca pe o lecție de volei, predată managerial, tehnic și sportiv de persoane care se pricep mai bine la acest fenomen. E ok pentru târgovișteni să aibă și opțiunea unor meciuri de volei de primă ligă în Polivalentă, doar că fondurile care se consumă aici sunt umflate și mega umflate. Nu se justifică o asemenea investiție într-o echipă care nu câștigă trofee și transpiră pentru a prinde un loc pe podium, într-un campionat în care contează maximum patru echipe. Că termini pe locul 3, 4 sau 10 la volei, e cam același lucru. În sensul că nu prea interesează comunitatea locală. Și, pentru ce asemenea salarii la volei? Indiferent de riscuri, voi continua să scriu ce gândesc, pentru că îmi pasă de banul public! Nu fac jocurile nimănui, nu reprezint interesele nimănui, nu scriu la comanda nimănui și nu sunt dator nimănui din sportul și administrația locale. Nu-mi plac găștile, nu mă preocupă politica și muncesc pentru fiecare ban câștigat.

CSM Târgoviște – Dinamo București 1-3 (28-30, 25-18, 25-27, 23-25)

CSM Târgoviște: H. Yusleyni 29, T. Sredic 16, A. Trică 14, L. Bălae 7, A. Starcevic 7, I. Van de Vyver 3, E. Lytovchenko 2, I. Prikopic 2, D. Calotă, K. Vukomanovic (libero). Antrenor: Dragan Nesic.

Dinamo: M. Karakasheva 19, S. Maja 17, M. Burazer 16, A. Pîrv 14, M. Silva 12, N. Hashimoto 3, M. Iancu 1, M. Vujovic (libero). Antrenor: Stevan Ljiubicic.

Foto Facebook: Dinamo București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here