Aradul a făcut liniște în Polivalentă! CSM Târgoviște stă pe un butoi cu pulbere

1177

CSM Târgoviște – ICIM Arad nu mai are de ani buni amploarea unui CLASIC al baschetului feminin românesc. Sunt două echipe mediocre, care trăiesc în umbra noilor forțe, Sepsi Sf. Gheorghe și CSM Satu Mare. Însă orgoliile au rămas, dovadă și echilibrul din acest sezon, cu victorii și eșecuri împărțite (2-2). Pentru cei mai mulți o mare surpriză, succesul clar reușit vineri de Arad la Târgoviște (70-52) nu ne-a luat prea tare pe nepregătite, chit că adversarul venea după o înfrângere la codașa Phoenix Constanța. Echipa din Ardeal se mișcă liberă pe piața transferurilor și o singură jucătoare dacă alegi inspirat, aduce imediat un plus. Regula e valabilă și pentru Satu Mare, care a distrus-o pe Sepsi (76-51), numai Târgoviște își duce crucea de mai multe sezoane, pentru că așa au vrut mușchii la ăia dinainte, să lase în urmă pârjol. Asta nu scuză evoluția decepționantă din partida de vineri. Un duș rece care poate prinde bine mai târziu, dacă știi să înveți și din eșecuri.

E greu fără să transferi!

Am trăit o experiență dezolantă vineri spre seară în Polivalentă. Iar marea dezamăgire nu a venit din rezultat și nici din joc. S-a pierdut un meci de clasament, mai sunt destule de disputat. Echipa se menține pe locul 3, pe care îl poate păstra până în fazele eliminatorii. Mai grav e că rămâne blocată pentru marea performanță, însă povestea e veche. Târgoviștenii au devenit pretențioși, nu mai vin la meciuri banale. Vor derby-uri adevărate, finale, trofee. Vor progres, transparență și lideri în structurile clubului. Cu toate eforturile organizatorilor, abia dacă au venit la meci 350 de oameni, cu indulgență.

„Cui să ne plângem, președintelui? Ne răcim gura degeaba”

S-a adunat multă frustrare la acest club, oamenii sunt nemulțumiți. Cei de la baschet ies acum din subiect, le știm oful, nu pot să transfere. La volei sunt dureri poate chiar mai mari, le ascultăm de ceva timp. Să nu credeți că toți stau drepți în fața șefilor! Unii și-au descărcat sufletul, se simt nedreptățiți. Am discutat chiar și cu jucătoare, care și-au recunoscut salariile în cifrele publicate de noi. În schimb, nu au înțeles pentru ce colege mai slab cotate câștigă dublu sau triplu decât ele. „Cui să ne plângem, președintelui? Ne răcim gura degeaba. Parcă nu știm cu toții cine conduce cu adevărat”.

CSM Târgoviște e un club greu, nu-i pentru oricine!

„Sunt numai șefi la club, fiecare își dă importanță mai mare. Asta pentru că nu există un lider, de care să asculte cu toții. Parcă niciodată nu a fost mai rău ca acum. Când ai nevoie de ceva, ți se spune că nu sunt bani. Totul merge către salarii, salarii, salarii mari la fete. Restul nu mai contează. Se lucrează la sala de atletică grea, e aproape gata. E frumoasă, doar că plouă în ea”, am prins o altă nemulțumire. CSM Târgoviște e un club greu, nu-i pentru oricine.

CSM Târgoviște – ICIM Arad 52-70 (12-12, 16-18, 11-25, 13-15)

CSM Târgoviște: P. Poole 15 (2), T. Kilin 10 (1), M. Coker 8, A. Chivu 6, A. Stoenescu 5 (1), L. Toma 5, L. Vaida 2, C. Popescu 1, A. Ghiță, Ș. Cătinean. Antrenor: Cătălin Tănase.

ICIM Arad: B. Hadzovic 22 (2), D. Williams 14, M. Dzombeta 13 (1), D. Ardelean 5 (1), C. Lee 4, A. Ciotir 2, A. Mercea, R. Bartok. Antrenor: Bogdan Bulj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here