Andreea Dinu, arbitra-contabil, se teme pentru viața ei! „Puteam să-mi iau o sticlă în cap și să nu mai vin acasă”

3032

Andreea Dinu, o tânără de 22 de ani, contabil de meserie, este ultimul abandon din arbitrajul dâmbovițean. „O să merg miercuri la meciul de cupă de la Urziceanca, din respect pentru domnul președinte Ioan Negoescu, după care o să-mi depun cerere de retragere. Nici măcar nu vreau să fac raport suplimentar, după cele întâmplate la meciul PCM Ungureni – Unirea Cobia, îl fac degeaba. Arbitrajul la nivel județean este de râsul lumii, e groaznic ce se întâmplă, nu ne respectă nimeni. Am făcut protestul din iarnă și ce s-a rezolvat? Nu s-a rezolvat nimic. S-a întâmplat să am colegi cu care am fost la meciuri, au luat bătaie și iar nu s-a rezolvat nimic. E deranjant că nu se iau decizii mai aspre cu echipele care provoacă asemenea incidente, să avem și noi o protecție. Ar trebui să fie mult mai duri în a lua decizii și cred că ar trebui o schimbare în fotbalul dâmbovițean. Sunt un om foarte serios, de ce se merg să mă înjure toată lumea duminica? Eu nu am niciun interes cine câștigă, nu mă îngrașă cu nimic. Am venit să alergăm, să facem puțină mișcare, să plece toată lumea mulțumită acasă și nu să ne omorâm între noi”.

„Nu vreau să-mi pun viața în pericol!”

Practic, de unde pleacă teama și dezgustul tinerei arbitre. „Nu am fost lovită, dar am fost împinsă, huiduită, amenințată. Iar amenințările nu aș vrea să le reproduc, au fost groaznice. În presiunea aia, puteam să-mi iau o sticlă în cap și să nu mai vin acasă. Duminica, la meciurile unde arbitrez, tot arborele meu genealogic sughite. Tot balamucul de la Ungureni a plecat de la faptul că cei de la Cobia au marcat golul victoriei (6-5) în ultimul minut. Poate Bărăceanu e obișnuit să vorbească așa cu ceilalți colegi, care probabil au acceptat asta sau l-au ajutat, eu nu am fost una dintre ei și cred că asta l-a deranjat atât de tare, că nu m-am pierdut în fața lui. Tocmai de aceea am decis să mă retrag din activitatea asta, pentru că nu vreau să-mi pun viața în pericol. Deranjant e că, dacă nu se ține cont de femei la meciuri, nu mă miră nimic ce se întâmplă cu bărbații”. Meciul a fost oficiat la centru de un alt arbitru cu studii superioare, juridice, Richard Ștefan, tineri traumatizați de tratamentele de care au parte pe stadionele județului, în fotbalul condus de aproape trei decenii de același personaj trist, Tudor Emil (67 de ani).

Bărăceanu: „I-am certat și înjurat pe arbitri, au făcut japcă pe față!”

„Eu sunt o persoană dreaptă și nu ascund că i-am certat și înjurat pe arbitri. Cei de la Cobia a încercat la pauză să mă convingă să le dau meciul, însă eu nu fac așa, și m-au bătut cu arbitrii. Centralul și asistenta au făcut japcă pe față, fără nicio rușine, bine că nu au plecat bătuți. După alegeri, cred că mă voi retrag din campionat”, am prins și o reacție din partea lui Florin Bărăceanu, liderul echipei de Liga a 5-a, PCM Ungureni.

Foto Facebook Andreea Dinu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here