Alegeri de neuitat la AJF Dâmbovița! Ciprian Prisăcaru este noul președinte

1494

Sâmbătă. 16 ianuarie. 2021. Ziua alegerilor la AJF Dâmbovița. E toiul iernii și chiar e iarnă peste județ. Temperatura coboară sub 0 grade, ninge și se circulă greu, în special în zonele mai puțin accesibile. Unul câte unul, reprezentanții echipelor își fac apariția în Parcul Chindia, la Teatrul de Vară „Tony Bulandra”, pentru a vota un nou președinte peste fotbalul dâmbovițean. Sunt din toate zonele județului, veniți la un eveniment pe care nu-l vor uita niciodată: alegeri în aer liber, în mijlocul iernii, cu măștile pe față. Organizatorii au pregătit ceai și cafea fierbinți, însă prezența este peste așteptări. 105 votanți din totalul de 108. Până și oficialii Federației Române de Fotbal sunt impresionați de acest aspect. E clar că s-a făcut o campanie mai intensă ca niciodată. Candidați tineri, energici, cu o altă viziune și abordare decât regretatul Emil Tudor.

Comportament plin de decență al candidaților

Îl întâlnim primul pe Ionuț Iugulescu. Își controlează destul de bine zbuciumul interior. Schimbăm replici politicoase, îi urăm succes! Din spate apare și Ciprian Prisăcaru. Pare mai relaxat. Același tipar de abordare, scurt și la obiect. Au venit să-l susțină câțiva din echipa lui, ca Nicu Croitoru, Georgică Tzitzeclis, Cosmin Becheanu, Romică Ciobanu, Costel Badea, Gusti Voinea, Mihai Tătăranu, Costin Mirescu sau Adrian Necșoiu, care poartă ecusoane cu imaginea și numele candidatului pentru care au optat. Votanții declarați ai lui Prisăcaru cer și ei ecusoane, gen Remus Gâlmencea sau Dan Mihălăchioiu. Ionuț Iugulescu nu-i tratează ca pe adversari. Discută amical, se fac și glume, atmosfera e una prietenească.

Discursuri bune, chiar foarte bune

După ce se finalizează formalitățile de intrare, participanții primind ecusoane în funcție de rolul în eveniment, încep discursurile. Deschide evenimentul președintele interimar Florin Tuiu. Primul dintre candidați care vorbește este Ionuț Iugulescu. Are ceva emoții, dar nu se descurcă deloc rău. Mai experimentat în asemenea momente, Prisăcaru își stăpânește mai bine trăirile, dar și discursul. Candidații sunt fair-play, nu se atacă, nu-și trimit săgeți, ba chiar se întrețin amical. Au fost buni prieteni, umăr la umăr în campania din 2018. Vorbesc și reprezentanții FRF, vicepreședintele Octavian Goga, respectiv secretarul general adjunct, Gabriel Bodescu. Apoi se trece la vot, în ordinea eșaloanelor și a locurilor din ultimul clasament. Liga a 4-a. Liga a 5-a (Onoare). Liga a 6-a (Promoție). Copii și juniori, unde sunt prinse și cluburile divizionare.

Victorie zdrobitoare pentru Prisăcaru

Exercițiul de vot merge repede, după care intră în rol comisia de validare. Prisăcaru l-a desemnat ca reprezentant pe Cătălin Tănase (CSȘ Târgoviște), Iugulescu pe Dănuț Papuc (Olimpicii Ulmi), iar din partea AJF este Marian Ștefan. La fel ca în 2018, urmărim numărătoarea alături de Ionuț Iugulescu. Diferența începe să se facă după primele 20 de buletine, apoi crește în mod constant. Grămada din dreptul său e mult mai mică. Realizează că a pierdut din nou. „Asta e, îmi văd de viața mea în continuare”. Se retrage discret. În momentul în care se ajunge la 53 de buletine în dreptul lui Prisăcaru, se aud aplauze în rândul celor care îl susțin. Practic, e învingătorul oficial, cu jumătate plus 1 de voturi exprimate, chit că mai sunt destule buletine de numărat. Ciprian Prisăcaru câștigă detașat alegerile. Au pus ștampila în dreptul lui 71 de membri afiliați, în timp ce pentru Ionuț au optat doar 33, în timp ce un vot a fost anulat. Diferența e foarte mare, chiar neașteptată. Iugulescu pierde mult mai clar decât în fața lui Emil Tudor, în urmă cu trei ani. Nu ia nici măcar jumătate din sufragiile lui Prisăcaru. Sunt doar cifre, fără a diminua din meritele unui om de fenomen valoros.

A câștigat cel mai bine organizat

Ciprian Prisăcaru se bucură cu decență. Îi numește pe membri afiliați parteneri, indiferent de opțiunea de vot, acordă interviuri, se pozează cu cei care îl invită. A fost cel mai bine organizat în campanie, cel mai vizibil. A ajuns la toate echipele din județ, unde a împărțit broșuri cu programul său, mingi, ținând să transmită mesajul și în mod direct. Și-a ales o echipă puternică de colaboratori, a mers cu ea la vedere și a optat pentru o campanie fără atacuri. După retragerea lui Cristi Catană, l-au urmat cei mai mulți dintre votanții lui, iar victoria a venit oarecum previzibil. Florin Tuiu i-a predat lui Ciprian Prisăcaru ștampila AJF Dâmbovița, cedând puterea asociației noului președinte. Felicitări, mult succes și spor la treabă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here