14 august este ziua debutului la Liga 4 Dâmbovița! 13 iulie este termenul limită pentru depunerea documentației de înscriere

1389

După o pauză de 16 luni, provocată de pandemia COVID-19, fotbalul județean se pregătește pentru reluarea competițiilor cu caracter oficial. Comitetul Executiv al AJF Dâmbovița a stabilit datele de începere a sezonului 2021/2022 pentru Liga 4 (14 august), Liga 5 (29 august), Liga 6 (29 august) și Cupa României (22 august). Veștile bune continuă, în sensul că spectatorii vor avea acces pe stadioane, putând ocupa chiar și capacitatea maximă a tribunelor, dac fac dovada vaccinării împotriva Sars-Cov-2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile.

Perioada înscrierilor: 1-13 iulie

Prima care va intra în focurile competiției este Liga 4, iar cluburile cu drept de participare la acest nivel pot depune documentația de înscriere până pe 13 iulie, inclusiv. Ultima campioană județeană, Roberto Ziduri, este prima care a prezentat Dosarul de Licențiere, urmată de nou promovatele Voința Crețu și Flacăra Șuța Seacă. La Liga 4 figurează în acest moment 21 de echipe (cele 18 din ultimul sezon disputat – 2019/2020, plus 3 nou promovate). Cluburile care nu îndeplinesc condițiile de licențiere se pot înscrie în sezonul următor la Liga 5. Cluburile care nu vor depune documentația de licențiere se mai pot înscrie doar la Liga 6. Procesul de licențiere și omologarea bazelor sportive de la Liga 4 vor avea loc în perioada 14-30 iulie, iar tragerea la sorți este programată pentru 6 august. Se pot opera transferuri până la data de 12 august.

Vaccinarea constituie un avantaj

Vaccinarea celor implicați în competiția Ligii 4 constituie un avantaj, în sensul că au drept de joc cei care prezintă schema completă de vaccinare. Există și alternativa celor două tipuri de testare (RT-PCR și antigen), testare contracost, care poate fi efectuată doar în clinici avizate de Ministerul Sănătății. Încă nu s-a luat o decizie în privința obligativității participării în competiție și cu o echipă de juniori A1, subiect asupra căruia se va reveni la următoarea ședință de Comitet Executiv. Începând cu noul sezon, echipele din Liga 4 sunt obligate să aibă în teren, pe toată durata meciului, doi jucători născuți în anul 2001 sau mai mici. Dacă unul dintre aceștia, sau ambii, sunt eliminați, echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător, care să îndeplinească respectivele condiții.

Fără restanțe financiare din sezoanele precedente

Am selectat câteva criterii stabilite în cadrul procedurii de licențiere, pentru sezonul de Liga 4, ce va debuta pe 14 august. Terenul de joc trebuie să se încadreze în dimensiunile (54-68 m lățime și 90-105 m lungime), iar gardul împrejmuitor nu poate avea o înălțime mai mică de 1,5 m. Protecția de la vestiare la teren este obligatorie, iar băncile de rezerve vor fi acoperite, pentru minim 10 persoane. Fiecare stadion pe care se vor juca meciuri de Liga 4 trebuie să dețină un număr minim de trei vestiare, pentru gazde, oaspeți și arbitri, dotate cu grup sanitar, energie electrică și apă curentă. În plus, echipele participante sunt obligate să prezinte un Certificat de Identitate Sportivă (CIS), eliberat de Ministerul Tineretului și Sportului, să aibă în organigramă un antrenor posesor de minim Licența C UEFA și să nu înregistreze restanțe financiare din sezoanele precedente.

21 de cluburi au drept de joc la Liga 4

Lista celor 21 de cluburi cu drept de joc la Liga 4, sezonul 2021/2022, le cuprinde pe Roberto Ziduri, Gloria Cornești, Recolta Gura Șuții, Străjerii Târgoviște 1396, Urban Titu, CSM Fieni, Unirea Bucșani, Unirea Ungureni, FC Brezoaele, Luceafărul Dragomirești, Olimpicii Ulmi, Steagul Roșu Colacu, Viitorul Răzvad, Progresul Mătăsaru, Unirea Colibași, Voința Vișina, Sportul Voinești, Gaz Metan Finta, Flacăra Șuța Seacă, Voința Crețu și Viitorul Burduca.  Dacă nu se înscriu toate sau nu primesc licențierea, vor juca doar cele care rămân. Completarea seriei cu alte echipe este exclusă, neexistând suport regulamentar pentru o astfel de măsură. R.O.A.F.  interzice fuziunea, comasarea, schimbul de locuri între echipe, făcute în detrimentul integrității competiției sportive și cu scopul de a evolua în ligi superioare, fără a obține aceasta prin merit sportiv, conform regulilor de promovare – retrogradare. Comitetul Executiv a ținut cont de aceste aspecte, respingând solicitările mai multor cluburi de a evolua în Liga 4, fără vreo acoperire regulamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here